Mališani proslavili Dječiju novu godinu

Uz koncert banjalučkog Dječijeg hora „Vrapčići“ i animatore, brojni mališani proslavili su danas u Kulturnom centru u Gradišci Dječiju novu godinu.

Umjetnički rukovodilac Dječijeg hora „Vrapčići“ Branislav Đaković rekao je da nakon pauze od jedne godine „Vrapčići“ nastavljaju tradiciju nastupa na proslavi Dječije nove godiune u Gradišci, gdje se mališani dobro zabave uz novogodišnje pjesame.

Đaković je istakao da imaju odličnu saradnju sa Gradskom upravom Gradiška i da uživaju u svim koncertima i nastupima u Republici Spskoj.

On je naveo da se na koncertu predstavilo i 30 novih članova hora, te da „Vrapčići“ istrajavuju i dalje na promociji dječijeg stvaralaštva.

„Ove godine smo pripremili dosta novih pjesama i novi album, koji će biti objavljen sljedeće godine kada „Vrapčići“ obilježavaju i 30 godina rada“, dodao je Đaković.

Načelnik  gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragutin Kovačević naglasio da se djeca najviše raduju praznicima, zbog čega su za njih i organizovali proslavu Dječije nove godine.

„Želimo da zajedno sa „Vračićima“ i animatorom Fazonkom djeci dočaramo radost Nove godine i to uvijek sa zadovoljstvom organizujemo“, rekao je Kovačević.

Proslavu Dječije nove godine, u okviru programa manifestacija Zimskog grada, organizoavali su Gradska uprava, Kulturni centar i Turistička organizacija grada Gradiška.

 

M. Malešević

Share With: