У Српској заражено још 268 особа, преминуло 11

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 621 лабораторијског узорка, а вирус корона потврђен је код 268 особа.

Ради се о 121 мушкарацу и 174 жене, од којих су 52 млађе, 139 средње и 77 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 69 особа је из Бијељине, 44 из Требиња, 41 из Бањалуке, 21 из Зворника, 16 из Приједора, 11 из Фоче, 10 из Добоја, по осам из Дервенте и Модриче, по пет из Берковића и Угљевика, четири из Челинца, по три из Билеће и Прњавора, по двије из Градишке, Лакташа, Лопара, Теслића и Чајнича и по једна из Власенице, Вукосавља, Кнежева, Котор Вароша, Лјубиња, Петрова, Рибника, Рудог, Српца и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 11 смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, двије из Градишке и по једна особа из Новог Горажда, Рогатице, Источне Илиџе, Модриче, Челинца и Лакташа.

Share With: