У Српској још 294 новообољелих, преминуло 13 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Уиверзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 744 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 294 особе.

Ради се о 140 мушкараца и 154 жена, од којих су 64 млађе, 166 средње и 64 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 124 особе су из Бањалуке, 50 из Бијељине, 26 из Требиња, 13 из Добоја, по 12 из Гацка и Модриче, седам из Лакташа, по четири из Билеће, Прњавора и Теслића, по три из Брода, Градишке, Котор Вароша, Мркоњић Града и Фоче, по двије из Новог Горажда, Приједора, Рудог, Српца и Угљевика и по једна из Берковића, Доњег Жабара, Зворника, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Лопара, Љубиња, Пала, Сребренице, Станара, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 13 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби, од којих су четири особе из Бањалуке, двије из Приједора и по једна из Бијељине, Модриче, Шамца, Теслића, Лакташа, Прњавора, Шипова.

РТРС

Share With: