У Српској још 226 новообољелих, 20 преминулих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 488 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 226 особа.

Ради се о 121 мушкарацу и 105 жена, од којих је 51 млађе, 117 средње и 58 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 83 особе су из Бањалуке, 23 из Сокоца, 20 из Бијељине, 14 из Лакташа, 12 из Приједора, 10 из Прњавора, девет из Шипова, осам из Источног Новог Сарајева, по седам из Источне Илиџе и Челинца, по шест из Козарске Дубице и Мркоњић Града, по три из Градишке, Кнежева, Костајнице и Пала, по двије из Котор Вароша и Требиња и поједна из Билеће, Добоја, Доњег Жабара, Новог Града и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева. Ради се о 17 мушкарца и три жене, средње и старије животне доби од којих су четири особе из Бањалуке, три из Добоја, по двије из Прњавора и Мркоњић Града и по једна из Бијељине, Фоче, Српца, Градишке, Новог Града, Зворника, Шамца, Кнежева и Шипова.

РТРС

Share With: