Održana „Potraga za blagom“ u okviru „Evropske sedmice sporta“

U okviru „Evropske sedmice sporta“, koja se obilježava  do 30. septembra, Turistička organizacija grada Gradiška i Košarkaški klub „Lider“ organizovali su juče „Porodičnu potragu za blagom“ na koju se prijavilo oko 30 timova.

Iz Turističke organizacije grada Gradiška ističu da uvijek rado podržavaju sve sportske manifestacije naročito ako animiraju djecu i porodicu.

Predsjednica KK “Lider” Ognjenka Jovičić rekla je da im je želja bila da izvedu porodice u prirodu da se zabave ali i bave sportom.

“Potraga za blagom je vid orijentacionog trčanja. Uz pomoć karte grada timovi su trebali pronaći znamenitosti našeg grada, spomenike, stare zgrade, trgove i ustanove i ispred njih uraditi zajedničku fotografiju”, rekla je Jovičevićeva i dodala da je najuspješniji tim bila “Porodica Lider”, drugo mjesto je pripalo “Porodici Vlainić”, treće timu “Koka”, četvrto timu “Glamočanin-Šukalo” i peto “Porodici Ristić”.

Članovi tima “Porodica Lider” istakli su da su se dobro zabavili tražeći brojne lokacije. Prema njihovim riječima neke nazive spomenika nisu znali što ih je malo usporilo ali su ih uspjeli pronaći uz pomoć karte grada.

Tanja Glamočanin iz tima Glamočanin-Šukalo rekla je da se članovi njene porodice trude da što više vremena posvete sportskim aktivnostima. Ona je naglasila da je “potraga za blagom” bila veoma orginalna i uzbudljiva za sve članove tima.

Dušica Baškalo iz  šestočlanog tima Baškalo rekla je da je trka bila veoma zanimljiva i da je svima bila potrebna kako bi se zabavili i rekreirali.

Povodom „Evropske sedmice sporta“, sutra, 27.septembra u parku kod autobuske stanice u 18 časova možete se oprobati u biciklizmu. Gimnastika je u utorak 28. septembra od 19 časova u Školi sporta „Lider“, dok je Mini odbojka sa članovima ŽOK „Kozara“ u srijedu , 29. septembra od 18.45 časova u sali osnovne škole „Vasa Čubrilović“. Korektivna gimnastika za dame je planirana takođe u srijedu ali u terminu od 20 časova u  Školi sporta „Lider“. Minibasket sa članovima KK „Lider“ je u četvrtak, 30. septembra u sali osnovne škole „Vasa Čubrilović“ od 18.45 časova.

 G.Vlainić

Share With: