У Српској 471 новообољела особа, преминуло 14

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Уиверзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 1050 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 471 особе.

Ради се о 239 мушкараца и 232 жене, од којих су 108 млађе, 256 средње и 107 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 88 особа је из Бањалуке, 44 из Бијељине, по 32 из Лакташа и Невесиња, 30 из Прњавора, 29 из Требиња, 27 из Градишке, 17 из Добоја, 16 из Козарске Дубице, 14 из Модриче, 12 из Теслића, 11 из Шипова, 10 из Приједора, по девет из Брода, Сокоца и Фоче, по осам из Зворника и Шамца, по седам из Мркоњић Града, Петрова и Рибника, по пет из Рудог и Челинца, по четири из Дервенте и Сребренице, три из Лопара, по двије из Вишеграда, Источне Илиџе и Станара и по једна из Источног Новог Сарајева, Језера, Кнежева, Милића, Новог Града, Новог Горажда и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је пет особа из Бањалуке и по једна из Приједора, Новог Града, Козарске Дубице, Требиња, Брода, Шамца, Рибника, Бијељине, Прњавора.

Share With: