У Српској 391 случај вируса корона, преминуло 12 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 891 лабораторијског узорка, а вирус корона потврђен је код 391 особе.

Ради се о 182 мушкарца и 209 жена, од којих је 82 млађе, 207 средње и 102 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 118 особа је из Бањалуке, 36 из Бијељине, 21 из Градишке, 20 из Приједора, 18 из Лакташа, по 17 из Сокоца и Угљевика, 15 из Рибника, 14 из Добоја и Пала, 13 из Прњавор, 12 из Источног Новог Сарајева, по осам из Дервенте и Модриче, по седам из Билеће, Зворника и Фоче, по шест из Мркоњић Града и Челинца, пет из Требиња, четири из Вишеграда, по три из Лопара, Милића и Шековића, по двије из Источног Старог Града и Сребренице и по једна из Котор Вароша, Невесиња, Рудог, Трнова и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Сребренице и Теслића и по једна из Козарске Дубице, Бијељине, Вукосавља, Добоја, Шамца, Бањалуке, Љубиња и Источног Новог Сарајева.

РТРС

Share With: