У Српској 327 новообољелих, преминуло 20 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св.апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 851 лабораторијског узорка, а вирус корона потврђен је код 327 особа.

Ради се о 153 мушкараца и 174 жене, од којих је 65 млађе, 178 средње и 84 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 65 особа је из Бањалуке, 31 из Бијељине, 27 из Требиња, 19 из Билеће, по 11 из Дервенте и Приједора, по 10 из Козарске Дубице и Модриче, по девет из Зворника, Пала, Сокоца и Теслића, по осам из Вишеграда, Источног Новог Сарајева и Рибника, по седам из Лакташа и Рогатице, по шест из Костајнице и Челинца, по пет из Угљевика и Чајнича, по четири из Братунца, Источне Илиџе, Новог Горажда и Фоче, по три из Власенице, Прњавора, Рудог и Шамца, двије из Котор Вароша и по једна из Градишке, Источног Старог Града, Калиновика, Лопара, Љубиња, Мркоњић Града, Осмака, Петрова и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева. Ради се о девет мушкарца и 11 жена, средње и старије животне доби од којих су по три особе из Бањалуке и Приједора, по двије из Градишке, Добоја, Бијељине, Фоче и по једна из Козарске Дубице, Новог Града, Власенице, Лакташа, Шипова и Крупе на Уни.

РТРС

Share With: