У Српској 322 новозаражених, преминуло 18 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 888 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 322 особе.

Ради се о 139 мушкараца и 183 жене, од којих је 61 млађе, 179 средње и 82 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 81 особа је из Бањалуке, 38 из Требиња, 29 из Бијељине, 21 из Градишке, 16 из Билеће, 13 из Лакташа, 12 из Козарске Дубице, 10 из Зворника, девет из Приједора, по осам из Добоја и Невесиња, седам из Рибника, по шест из Модриче и Угљевика, по пет из Гацка и Прњавора, по четири из Брода, Пала, Петрова, Српца, Сребренице и Шамца, три из Челинца, по двије из Дервенте, Мркоњић Града, Фоче и Шипова и по једна из Берковића, Власенице, Вукосавља, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Костајнице, Лопара, Љубиња, Милића, Осмака, Рудог, Теслића и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева. Ради се о 12 мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби од којих су четири особе из Добоја, по двије из Бањалуке, Власенице и Модриче и по једна из Новог Града, Градишке, Приједора, Зворника, Теслића, Требиња, Котор Вароша и Шипова.

РТРС

Share With: