Од сутра обавезна зимска опрема

У Републици Српској и БиХ од сутра 1. новембра је обавезно посједовање и коришћење зимске опреме за сва моторна возила, без обзира на временске прилике.

Секретар Ауто мото друштва Градишка Дејан Шљивић рекао је за Радио Градишку да је циљ предстојећих активности повећање укупног степена безбједности у саобраћају и смањење броја саобраћајних незгода које настају у зимским условима.

Шљивић је навео да ће Ауто мото друштва у сарадњи са АМС и припадницима МУП-а Републике Српске на подручју Градишке у наредном периоду проводити активности превентивне контроле возила за зимске услове вожње.

Под зимском опремом се подразумијевају гуме са зимским профилом на сва четири точка или гуме са љетним профилом и дубином профила од најмање четири милиметра и прибор са одговарајућим ланцима за снијег, затим вриједност расхладне и квалитет кочионе течности, свјетлосно-сигнални уређаји те друга опрема у складу са Правилником.

Зимска опрема је обавезна од 1. новембра 2022. до 1. априла 2023. године.

С. Суботић Цумбо

Share With:

Od sutra obavezna zimska oprema

Od sutra je u Republici Srpskoj i Fedraciji BiH /FBiH/ obavezna zimska oprema za vozila, bez obzira na vremenske uslove, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Prema Pravilniku o saobraćaju u zimskim uslovima, sva motorna vozila u Srpskoj i BiH moraju do 1. aprila naredne godine 2022. godine da posjeduju zimsku opremu.

AMS RS i auto-moto društva će od 1. do 26. novembra u više gradova i opština sprovesti tradicionalnu preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za zimu pod nazivom „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2021“.

Kampanja počinje u 9.00 časova na parking prostoru benzinske pumpe „Nestro petrol“ u Ulici Branka Popovića u banjalučkom naselju Lazarevo.

Tu će stručni timovi AMS i društveno odgovorne kompanije „Optima grupa“ formirati ispitni punkt i kontrolisati tehničku ispravnost motornih vozila, naveli su iz AMS-a.

SRNA

Share With: