У Српској 300 новозаражених особа, преминуло 19

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 761 лабораторијскoг узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 300 особa.

Ради се о 136 мушкараца и 164 жена, од којих су 65 млађе, 171 средње и 64 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 54 особа су из Бијељине, 51 из Бањалуке, 29 из Требиња, 18 из Приједора, 15 из Добоја, 13 из Прњавора, 12 из Козарске Дубице, 10 из Модриче, по девет из Билеће и Братунца, осам из Угљевика, по седам из Градишке и Лакташа, по шест из Дервенте, Челинца и Лопара, по пет из Зворника и Теслића, четири из Кнежева, по три из Вукосавља и Хан пијеска, по двије из Берковића, Гацка, Котор Вароша, Сокоца, Трнова и Шипова и по једна из Источне Илиџе, Мркоњић Града, Оштре Луке, Пала, Петрова, Српца, Станара и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 19 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и 11 жена, средње и старије животне доби, од којих су по четири особе из Приједора, двије из Зворника и по једна из Брода, Пала, Градишке, Чајнича, Калиновика, Соколца, Источног Новог Сарајева, Братунца, Теслића, Дервенте, Требиња, Билеће и Српца.

Share With: