Sve veći broj zaraženih mlađe životne dobi

Na području Gradiške trenutno je pozitivno aktivnih na virus korona  133 dok se pod zdravstvenim nadzorom nalazi  277  lica.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška, Slađana Tepavac istakla je da je prošle sedmice došlo do smanjenja broja pozitivnih lica, a zabilježen je i manji broj pregleda u respiratornoj ambulanti i dodala da je trenutna epidemiološka situacija na području Gradiške stabilna. Tepavac je rekla da ovaj talas karakteriše veliki broj pozitivnih lica mlađe životne dobi i nevaksinisanih osoba, a primjetan je i veliki broj djece osnovnoškolskog uzrasta.

“Od početka školske godine do sada, na području Gradiške registrovano je 87 pozitivne djece, dok je od početka pandemije ukupno zaraženo 233 djece”, rekla je Tepavac i dodala da je riječ o djeci različitih uzrasta koja na sreću nisu imala težu kliničku sliku.

Tepavac je istakla da se i kod djece može razviti teška klinička slika i savjetovala  roditeljima da u slučaju pojave bilo kakvih simptoma koji bi mogli ukazati na postojanje infekcije kovidom 19, ne šalju dijete u školu i konsultuju nadležnoj ljekara.

S.Vidović.

Share With: