У Српској 16 преминулих, 346 новозаражених

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 808 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 346 особа.

Ради се о 155 мушкараца и 191 жени, од којих је 62 млађе, 204 средње и 70 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 63 особе су из Бањалуке, 41 из Бијељине, 30 из Вишеграда, 16 из Добоја, 15 из Гацка, по 12 из Приједора и Фоче, по 11 из Модриче, Рибника и Рудог, по девет из Дервенте, Рогатице и Шипова, по осам из Зворника и Прњавора, седам из Новог Горажда, шест из Градишке, по пет из Кнежева, Козарске Дубице, Невесиња и Новог Града, по четири из Лопара и Требиња, по три из Брода, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша, Теслића, Хан Пијеска и Чајнича, по двије из Милића, Пала, Петрова, Челинца и Шековића и по једна из Лакташа, Мркоњић Града, Сокоца и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби, од којих су четири особе из Бањалуке, двије из Бијељине и по једна из Козарске Дубице, Вишеграда, Билеће, Рогатице, Сребренице, Милића, Добоја, Теслића, Модриче, и Челинца.

РТРС

Share With: