У Српској 12 преминулих, 209 заражених

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 572 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 209 особа.

Ради се о 99 мушкараца и 110 жена, од којих је 38 млађе, 105 средње и 66 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 65 особа је из Бијељине, 40 из Бањалуке, 30 из Требиња, 13 из Фоче, по дебет из Добоја и Зворника, осам из Угљевика, по четири из Источног Новог Сарајева, Лакташа и Лопара, три из Вукосавља, по двије из Дервенте, Модриче, Мркоњић Града, Прњавора, Станара и Теслића и по једна из Градишке, Новог Града, Пала, Приједора, Сокоца, Челинца, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева. Ради се о 10 мушкараца и двије жене, средње и старије животне доби, од којих су четири особе из Бањалуке, двије из Шипова и по једна из Теслића, Гацка, Бијељине, Мркоњић Града, Прњавора, Градишке.

РТРС

Share With: