У РАГА-и о „Могућностима развоја пословања за локалне предузетнике“

У циљу пружања значајније подршке домаћим привредницима, Развојна агенција Градишка организовала је презентацију под називом „Могућности развоја пословања за локалне предузетнике“. Представљене су могућности које нуди Европска мрежа предузетништва, те предности коришћења соларне енергије за предузећа и услови за изградњу соларних електрана.


Осим савјетодавне, Европска мрежа предузетништва у РС привредницима омогућује и подршку у намјери иновирања,  те у интернационализацији пословања“, нагласио је координатор ЕМП РС проф. др Бојан Ћудић.
О предности коришћења соларне енергије за привредне субјекте говорили су представници бањалучке фирме „Stella energy“. Истичу врло значајним соларни потенцијал у БиХ, али и изузетно слабу искориштеност тих капацитета.


„За оне привреднике чија производња изискује велики утрошак енергије, соларна енергија једно је од најбољих рјешења у њиховом пословању“, сматра Дражен Баришић из ове бањалучке фирме која се бави инсталисањем капацитета у овом сектору.
У Развојној агенцији Градишка истичу заинтересованост локалних привредника за оваквим скуповима на којима могу чути врло важне и корисне информације које могу допринијети унапређењу њиховог пословања.

Сања Т.

Share With: