Шулић: Република Српска по свим питањима увијек уз Србију

По свим питањима, од спољне трговине до спољне политике,  Република Српска ће увијек бити на страни Србије, која је и наш најзначајнији трговински партнер, изјавио је министар трговине и туризма Српске Денис Шулић новинарима у Новој Тополи, након састанка са министром унутрашње и спољне трговине Србије Томиславом Момировићем.

Шулић и Момировић су у Новој Тополи разговарали са градоначелником Градишке Зораном Аџићем и обишли Дом културе „Србија“ за чију је изградњу је прије три године Влада Србије донирала 250.000 евра.

„Ако би Република Српска по било ком питању издала Србију то значи да би издала и саму себе, а то се неће десити.  Док имамо руководства на челу са предсједницима Српске и Србије, Милорадом Додиком и Александром Вучићем, биће још много пројеката као што је изградња Дома културе у Новој Тополи“, истакао је Шулић.

Према Шулићевим ријечима, потребно је и даље развијати међусобну сарадњу и утицати на то да фирме које долазе у БиХ из Србије своја представништва отварају у Републици Српској.

Момировић је подсјетио да је Влада Србије донирала и средства за изградњу вртића у Градишци, те нагласио да Влада Србије тиме шаље сигнал људима да остају у Републици Српској и развијају своју економију.

„Ми смо практично једно, нема разлике између Ниша, Београда, Бањалуке, Градишке, али морамо да препознамо тренутне политичке односе у свијету и у условима који су проузроковани ратом на истоку Европе нађемо начин за наш даљи економски развој, нове инвестиције, раст плата и пензија“, рекао је Момировић.

Он је захвалио министру Шулићу и на напорима које улаже да се додатно релаксирају граничне процедуре, што је предуслов за унаријеђење трговине, те изразио наду да ће такав став имати и заједничке институције БиХ.

Аџић је захвалио Момировићу на посјети Градишци, те Влади Србије на значајним донацијама у претходник неколико година.

Он је додао да је Градишка спремана за даљу сарадњу са Србијом, посебно кроз пројекте „Српска варош“ и „Градишка мали Београд“ који осликавају везе Срба са овог подручја са Београдом у периоду краја 19. и почетка 20. вијека.

М.Малешевић

Share With: