U posjeti Srpskoj od 16. juna 1.000 djece sa Kosova i Metohije

Republiku Srpsku ove godine posjetiće 950 učenika i 50 djece sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije u pratnji 80 profesora i nastavnika, potvrdili su ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosmeta Milorad Arlov.

Trivićeva je najavila da će svečani doček djece sa Kosova i Metohije biti organizovan 16. juna u Andrićgradu u Višegradu, gdje će im biti dodijeljeni i prigodni pokloni dobrodošlice, a njihov boravak u Republici Srpskoj planiran je do 23. juna.

Ona je istakla da posjete djece sa Kosova i Metohije Republici Srpskoj i obrnuto znače mnogo jer se na taj način i dalje grade mostovi između Srba koji žive na Kosovu i Metohiji i Republike Srpske.

Arlov je rekao da će 18 lokalnih zajednica iz Republike Srpske i porodice školske djece osmi put biti domaćini djeci sa Kosova i Metohije.

Grad Gradiška i ove godine ugostiće djecu sa Kosova a domaćin za oko 50 učenika sa nastavnicima će biti Osnovna škola “Danilo Borković”

Arlov je podsjetio da Odbor organizuje i humanitarnu akciju za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici za više od 130 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Arlov je rekao da ova humanitarena akcija traje do 30. juna, dok je postavljanje kamena temeljca planirano za 26. juni.

Share With: