U Donjim Podgradcima narednog vikenda Drugo međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju

Drugo međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Svi smo mi dio vas“, u organizaciji Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška, biće održano u subotu 11. i nedjelju 12.maja u Donjim Podgradcima.

Predsjednik pomenutog Udruženja, Dragoslav Šinik, gostujući u emisiji “Aktuelno“ Radio Gradiške rekao je da očekuju oko 2 500 djece i omladine i njihovih roditelja iz više od 100 gradova Republike Srpske,BiH i zemalja bivše Jugoslavije, a predviđen je dolazak i predstavnika opština i gradova iz kojih djeca dolaze, kao i predstavnika Vlade Republike Srpske.

Šinik je istakao da je zahvaljujući pomoći grada Gradiška, predstavnika firmi i preduzeća i brojnih građana obezbjeđen smještaj za svu djecu i njihove roditelje.

Svečano otvaranje Manifestacije predviđeno je u subotu, 11.maja u 12 časova, nakon čega slijedi druženje uz prigodan zabavni program i učešće učenika gradiških osnovnih škola, kulturno-umjetničkih
društava, bajkera, padobranaca i drugih učesnika.

U 15 časova u restoranu braće „Lukić“ u Donjim Podgradcima biće održan seminar na temu podrške u stanovanju djece sa smetnjama u razvoju i primjeri zapošljavanja lica sa invaliditetom, na kojem će učestvovati predavači iz Srbije i Hrvatske kao i predstavnici Udruženja lica sa invaliditetom i predstavnici lokalnih uprava iz RS i zemalja okruženja.

Drugog dana u nedjelju, 12.maja uu 9 časova u hramu u Gornjim Podgradcima biće služen moleban za ozdravljenje.

Share With: