U petak druženje sa korisnicima dnevnog centra“Mi smo dio vas“

U dnevnom centru“Mi smo dio vas“ u Gradišci, u petak 11.oktobra biće održano druženje sa korisnicima ovog centra i njihovim roditeljima. Druženje organizuje Centar za socijalni rad Gradiška povodom „Nedjelje djeteta“ koja se obilježava od 7.do 13.oktobra.

Socijalni radnik u Centru za socijalni rad Gradiška Biljana Kovačević, gostujući i emisiji“Aktuelno“ Radio Gradiške, istakla je da se u dnevnom centru „Mi smo dio vas“ dnevno zbrinjava 17 djece od kojih je 4 sa umjerenim i težim oštećenjem intelektulnog funkcionisanja.

„Osim upoznavanja prisutnih o našem radu i uslugama koje pružamo djeci u dnevnom centru, biće upriličena i izložba radova i fotografija  korisnika dnevnog centra, kao i određene sportske aktivnosti“, dodala je Kovačević.

Povodom“Nedjelje djeteta“, predstavnici Centra za socijalni rad Gradiška prisustvovali su protekle sedmice okruglom stolu“Djeca u hraniteljstvu u Republici Srpskoj-porodica je potrebna svakom djetetu“koji je održan u organizaciji Ombudsmana za djecu Srpske, s ciljem promocije hraniteljstva u Republici Srpskoj.

Kovačević je rekla da je u hraniteljske porodice na području Gradiške trenutno smješteno 19 djece i istakla  da procedura za hraniteljstvo nije komplikovana i da svako ko je zainteresovan može da se obrati Centru za socijalni rad Gradiška.

Hraniteljstvo, kao oblik zbrinjavanja djece, u Gradišci postoji od 2000.godine.

Share With: