Gradonačelnik posjetio mališane u vrtiću „Cipelići“

Povodom Dječije nedjelje gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić posjetio je danas mališane u vtiću „Cipelići“ u naselju Senjak i tom prilikom naglasio da je naš osnovni zadatak da stvorimo djeci ugodan ambijent za igru, odrastanje, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, da se u srećnom okruženju formiraju kao zdrave ličnosti koje će u budućnosti preuzeti obaveze vođenja Grada Gradiška i Republike Srpske.

On je dodao da su pored prava danas djeci skrenuli pažnju i na njihove obaveze, da budu dobra i zdrava djeca koja imaju ambiciju i želju da napreduju i uče i preuzmu odgovornosti.

Adžić je rekao da Gradska uprava podržava rad predškolske ustanove i funkcionisanje vrtića u kojima trenutno boravi 430 djece.

On je naveo da se za rad predškolske ustanove iz budžeta godišnje izdvaja 1 450 000 KM,  te podsjetio da je u vrtiću na Senjaku proširen objekat za jedno dodatno odjeljenje od 25 djece.

Adžić je naglasio da se zahvaljujući donaciji Vlade Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića od 500 000 evra završava tenderska procedura i da će u roku od 10 do 15 dana početi izgradnja novog vrtića u naselju Brestovčina.

„Naša obaveza je takođe da u postojećim vrtićima održavamo opremu, kuhinje i sanitarne čvorove. Ličnim sredstvima i donacijama Karađorđevića iz Srbije za koje smo aplicirali želimo da našoj djeci stvorimo što bolje uslove za njihovo odrastanje“, istakao je Adžić.

Direktorica Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“, Suzana Ivaštanin navela je da se i ove godine nizom manifestacija i aktivnosti obilježava Dječija nedjelja.

Ona je navela da su duge liste čekanja djece na boravak u vrtiću jedan od osnovnih problema u radu ove ustanove.

„Trenutno imamo preko 90 djece na čekanju, kapaciteti su popunjeni i nemamo nijedno upražnjeno mjesto“, rekla je Ivaštanin i naglasila da će se izgradnjom novog vrtića značajno smanjiti liste čekanja.

U okviru Dječije nedjelje u Javnoj predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“ sutra je predviđen Dan otvorenih vrata, dok je u četvrtak od 9 časova i 30 minuta planirano druženje sa gostima iz vrtića iz Srpca, Laktaša i Čelinca u Balon sali na Senjaku, a u petak je predviđen Dan otvorenih vrata i tradicionalna kestenijada.

Share With: