U Novoj Topoli u subotu druženje maturanata koji su prije 50 godina završili osnovnu školu

Obilježavanje 50 godina od završetka osnovne škole i okupljanje generacije maturanata koja je 1969. godine završila Osnovnu školu „Petar Kočić“ u  Novoj Topoli biće održano u subotu,  1. juna u vidu cjelodnevnog izleta.

Organizator okupljanja Mihajlo Despotović, rekao je da je njihova generacija posljednja koja je završila školovanje u Novoj Topoli u starom školskom objektu izgrađenom 1888. godine koji je srušen tokom zemljotresa 1969. godine.

Despotović je istakao da se raduju evociranju uspomena i druženju kojem se do sada odazvalo 35 učesnika.

On je naveo da okupljanje organizuju na bazi sjećanja i fotografija koje posjeduju i prema kojima je Osnovnu školu „Petar Kočić“ 1969. godine završilo četiri ili pet odjeljenja učenika rođenih 1954. godine.

Program će početi 1. juna u 8 časova ujutro okupljanjem ispred škole u Novoj Topoli, nakon čega je predviđen školski čas i svečana prozivka u prisustvu nastavnika Jovanke i Pere Stojčevića, Zdravke i Gojka Sladojevića i drugih.

Nakon svečane prozivke u školi, planirana je posjeta etno selu Vasiljević u Rogoljima i druženje uz muziku, zatim posjeta manastiru Krupa na Vrbasu i nakon toga odlazak u restoran u blizini jezera Balkana.

Share With: