U Novoj Topoli organizovano druženje maturanata koji su prije 50 godina završili osnovnu školu

Obilježavanje 50 godina od završetka osnovne škole i okupljanje generacije maturanata koja je završila Osnovnu školu „Petar Kočić“ organizovana je danas u prostorijama škole u Novoj Topoli.

Organizator okupljanja, Mihajlo Despotović, rekao je da je ideja o okupljanju krenula iz lokalnog Doma penzionera, gdje se okupljaju nekadašnji učenici, a želja je bila da se sretnu sa mnogima koje decenijama nisu vidjeli.

„Ima nas u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, nažalost nisu mnogi mogli doći, jedni zbog daljine, drugi zbog bolesti, ali mi koji smo ovdje družićemo se danas i  evociraćemo uspomene iz tih davnih školskih dana“ dodao je Despotović.

Jedna od bivših  učenica je i Zorica Milanović koja je istakla da joj je školovanje u osnovnoj školi u Novoj Topoli mnogo pomoglo u životu, jer je ova škola uvijek imala zavidan nivo i đaci iz ove škole su i u kasnijem školovanju bili uspješni đaci.

„Bilo je to drugo vrijeme, i drago mi je da smo se nakon toliko vremena sreli, jer vremena provedena u osnovnoj školi ostaju u najboljem sjećanju, tu su postavljenji temelji našeg života, u srednjoj školi i fakultetu smo se samo nadograđivali kao ličnosti“  dodala je Milanović.

Prisutne je prozvala njihov nekadašnji  razredni starješina,  nastavnica Branka Mihalenko, koja je rekla da je ovo ujedno bilo i njeno prvo odjeljenje  i da su oni ostali u posebnom sjećanju, i da je čast kada ih danas vidi kao ispunjene  i uspješne ljude.

„Učili smo zajedno, nije bilo lako, bilo je tu puno posla, ali bila su to mirna i pametna djeca, koja su se borila i evo mnogi su završili fakultete, neki su i u dalekom svijetu, drago mi je da sam ih srela ponovo, a žao mi je zbog onih koji danas, iz raznih razloga, danas nisu sa nama“ dodala je Mihalenko.

Nakon svečane prozivke u školi, bivši maturanti su uz muziku ispraćeni na jednodnevni izlet, posjetili su etno selo Vasiljević u Rogoljima, zatim manastir Krupu na Vrbasu i jezero Balkana.

Share With: