U Novoj Topoli neophodno otvaranje banke

Nakon zatvaranja posljednje banke u Novoj Topoli ova mjesna zajednica susreće se sa velikim problemima, jer im je na raspolaganju ostrala samo poslovnica „Pošta Srpske“.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Nova Topola  Siniša Pauković rekao je da je nedopustivo da najveća mjesna zajednica na teritoriji grada Gradiška nema ni jednu banku, jer pored stanovnika Nove Topole ovoj mjesnoj zajednici gravitira i 20-tak okolnih mjesnih zajednica.

„Zamislite da za plaćanje računa moramo ići u Gradišku ili Laktaše. Napisali smo zahtjev prema bankama i čekamo odgovor da vidimo da li je neka od banaka spremna da nam izađe u susret“, dodao je Pauković-

Narodni poslanik iz Nove Topole Ognjen Žmirić rekao  je da je neozbiljno zatvoriti poslovnicu u ovom mjestu i da je razgovarao sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem i  sa direktorima banaka sa ciljem da se vrati banka u Novu Topolu i da se nada da će se ovaj problem uskoro riješiti.

„Nova Topola je veliko gradilište, ovdje se nalazi jedna od najvećih škola u Republici Srpskoj i ambulanta u kojoj je registrovano 15 000 građana, tu je i Agroindustrijska zona u kojoj se do kraja godine očekuje zapošljavanje dodatnih 500 radnika“, dodao je Žmirić.

Savjet Mjesne zajednice Nova Topola uputio je inicijativu na adrese nekoliko banaka sa zahtjevom da  vrate poslovnice u ovu mjesnu zajednicu.

Share With: