Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Sutra Festival zanatskog piva

Drugi „Festival zanatskog piva“ u organizaciji Turističke organizacije grada Gradiška i Zavičajnog muzeja Gradiška održaće se sutra od 21 čas na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja.

Boriša Pavlović iz Turističke organizacije grada Gradiška rekao je gostujući u emisiji „Čas za vas“ Radio Gradiške  da će se ove godine na festivalu piva predstaviti  9. učesnika, a  da će posjetioci moći bespalatno konzumirati pivo i uživati u muzici. On je  pozvao sve građane  koji su u mogućnosti da pristustvuju ovoj manifestaciji.

All-focus

Proizvođač piva iz Gradiške Petar Janjić  rekao je da zanatsko pivo proizvodi  u kućnim uslovima za razliku od  onog industrijskog i da se proizvodnja odvija u manjim količinama koje se kreću do 100 litara mjesečno.

„Pivo se pravi od ječmenog slada i vode koja čini najveći udio i od samog kvaliteta vode zavisi kakva će kvaliteta piva biti. Proces proizvodnje počinje kuvanjem ječmennog slada na velikim temperaturama  i dodavanjem hmelja koji daje aromu i određenu dozu gorčine. Poslije hlađenja dodajemo kvas  nakon čega moramo čekati nekih 30 dana da bismo dobili pivo pojašnjava“ Janjić.

Petar Janjić se proizvodnjom počeo baviti prije dvije godine a od tad stalno usavršava način proizvodnje i traži najbolji recept za svoje  pivo.

Ova manifestacija predstavlja jedan od mnogobrojnih događaja u okviru „Gradiškog ljeta“ 2019.

Share With: