Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U novembru 38 krivičnih djela, rasvijetljeno 37

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u mjesecu novembru evidentirano je 38 krivičnih djela, što je za 12 djela više i odnosu na isti period prošle godine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik ove uprave Bojan Škorić.

„Ukupno je rasvjetljeno 37 krivičnih djela. Po nepoznatom izvršiocu evdinetirano je 10 krivičnih djela, od kojih je rasvjetljeno devet“, dodao je Škorić.

On je naveo da je u proteklom mjesecu evidentirano 25 narušavanja javnog reda i mira, što je za sedam narušavanja više i odnosu na novembar 2018. godine, ali da nije evidentirano nijedno narušavanje u većem obimu, odnosno sa pet ili više lica.

„Do povećanja je došlo kod onih prekršaja koji su evidentirani kroz pojačane aktivnosti policijskih službanika“, rekao je Škorić.

Prema njegovim riječima, u novembru su evidentirane 54 saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo smrtno stradalih lica.

„Obzirom da u posmatranom periodu nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i saobraćajne nezgode sa smrtrno stradalim, stanje bezbjednosti u proteklom mjesecu na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće“, ocijenio je Škorić.

On je dodao da je u novembru evidentirano 58 migranata, 38 na području Policijske stanice Nova Topola i 20 na području Policijske stanice Gradiška.

Škorić je apelovao na građane da se, obzirom da nam predstoje božićni i novogodišnji praznici, suzdrže od upotrebe vatrenog oružja i opasnih pirotehničkih sredstava, kao i da ne upravaljaju vozilima pod uticajem alkohola, navodeći da će Policijska uprava Gradiška preduzimati niz pojačanih mjera i aktivnosti u cilju povećanja stepena bezbjednosti.

Načelnik Odjeljnja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić naveo je da je od ukupno 38 evidentiranih krivičnih djela u novembru, 31 djelo iz oblasti opšteg i dva iz oblasti privrednog kriminaliteta, četiri iz oblasti zloupotreba opojnih droga i jedno iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

„Rasvjetljeno je 30 kričnih djela ošteg kriminalitata. Evidentirano je 8 krivičnih djela protiv imovine, od kojih je sedam rasvjetljeno. Nadležnom tužilaštvu podnesena su 22 izvještaja protiv 26 lica“, naveo je Mišetić.

On je istakao da su iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirana po četiri krivična djela i prekršaja, te da je oduzeta određena količina marihuane.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiške Dejan Trifkovioć naveo je da je u novembru eveidentirano ukupno 45 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 22 prekršaja više u odnou na isti mjesec lani.

„Podneseno je 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 25 prekršajnih naloga. Prekršaje su počinila 54 lica, među kojima je sedam maloljetnika“, dodao je Trifković.

On je rekao da su evidentirane 54 saobraćajne, ili za 13 više u odnosu na isti period prošle godine, te da je u 18 nezgoda teže povrijeđeno pet, a lakše 21 lice.

„Ukupno je evidentirano  1.524 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji su sankcionisani sa 16 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 1.391 prekršajnog naloga“, dodao je Trifković.

On je naveo da je iz saobraćaja isključeno 114 vozača, od kojih 83 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 30 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava i jedan iz ostalih razloga.

Iz saobraćaja je isključeno i 45 vozila.

Share With: