Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Aleksandra Mrakić u Sarajevu predstavlja svoju prvu zbirku poezije

Mlada gradiška pjesnikinja Aleksandra Mrakić gostovaće na poziv “Kamernog teatra 55” u nedelju 15. decembra u Sarajevu na 4. festival pozorišta “Dani Jurislava Korenića”, gdje će u 13 časova biti predstavljena njena prva zbirka poezije u kojoj će se naći 27 pjesama.

Festival “Dani Jurislava Korenića” održava se u nekoliko gradova bivše Jugoslavije, a u Sarajevu traje od 15. do 19. decembra.

Mrakićeva je, gostujući u progrmu Radio Gradiške, rekla da nije očekivala ovaj poziv i priliku da izda svoju prvu zbirku poezije, u kojoj će se naći pretežno rodoljubive i ljubavne pjesme.

Ona je navela da je do sada na literarnim konkursima osvojila desetak nagrada, od prvog do trećeg mjesta, a da joj je najvažnija nagrada “Kočićevo zmijanjče”, koju je dobila 2015. godine

Aleksandra Mrakić učenica je drugog razreda odjeljenja poslovno-pravnih tehničara u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi u Gradišci.

Svoju prvu pjesmu napisala je u trećem razredu osnovne škole, a prvu nagradu dobila je u šestom razredu na literarnom konkursu Narodne biblioteke Gradiška – “Proljeće u mom kraju”.

Share With: