У недјељу завршна активност пројекта „Пружите нам шансу, показаћемо да можемо“ (ВИДЕО)

У току је завршна фаза пројекта „Пружите нам шансу, показаћемо да можемо“ који заједно спроводе представници Коњичког клуба „Арион“ и чланови Удружења родитеља дјеце с аутизмом „Дуга“ Градишка. Пројекат се реализује кроз Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану који финансира Европска унија, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ уз подршку Града Градишка.

Координатор пројекта и предсједник Коњичког клуба „Арион“ Александра Јањетовић навела је гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка да су циљеви пројекта вишеструки.

„С једне стране спроводе се активности и терапије за дјецу из Удружења „Дуга“ док је с друге стране пројекат усмјерен на подизање свијести о учинцима терапија уз помоћ коња и бенефита јахања као активности на психофизичко здравље сваког појединца“, нагласила је Јањетовићева и додала да пројекат траје шест мјесеци.

Активности су почеле 15. априла организовањем терапија три пута седмично за 21 дијете са потешкоћама у развоју из Удружења „Дуга“, одржана су стручна предавања, организоване радионице и дани отворених врата.

Завршна манифестација биће одржана у недјељу, 15. октобра у 11 часова у кругу Коњичког клуба „Арион“ када ће учесници пројеката имати прилику да посјетиоцима презентују шта су радили у протеклом периоду.

С.С.Ц.

Share With:
Open

close button