U nedjelju u Gradišku stižu djeca sa Kosova

U okviru projekta “Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, od 16. do 23. juna u Republici Srpskoj boraviće više od 900 učenika i 70 prosvjetnih radnika sa Kosmeta., rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

On je rekao da će djeca u Srpskoj biti smještena u 18 gradova i opština.

“Ovo je naš sedmi po redu projekat, koji smo počeli 2012. godine i do sada najmasovniji”, naveo je Arlov.

On je istakao da će djeca boraviti u Gradišci, Banjaluci, Prijedoru, Trebinju, Bijeljini, Novom Gradu, Derventi, Šamcu, Brodu i drugim gradovima i opštinama.

Arlov je naglasio da sa Kosmeta dolaze djeca iz socijalno najugroženijih porodica i to iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana, Vučitrna, Obilićeva, Srbice, Kline, Goraždevca, Orahovca, Velike Hoče, Kosova Polja, Gračanice, Lipljana, Novog Brda, Štrpca, Gnjilana i Kosovske Kamenice.

Centralni doček gostiju sa Kosmeta biće organizovan u nedjelju, 16. juna u Andrićgradu u Višegradu, kojem će prisustvovati i predstavnici Gradske uprave Gradiška.

Dolazak djeca sa Kosmeta u Gradišku planiran je u nedjelju oko 21 čas.

U Gradišci će od 16. do 23. juna boraviti 50 mališana iz Zubinog potoka, a domaćini su Osnovne škole “Danilo Borković” i “Vasa Čubrilović”.

Naredne sedmice predviđeni su brojni sadržaji za djecu koja će boraviti u Gradišci, među kojima je i prijem kod gradonačelnika Gradiške, kao i prijem kod predsjednice Republike Srpske.

Share With: