Top lista

Top lista za 04.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U izgradnju vodovoda i puta u Sovjaku uloženo ukupno 435.000 KM

U mjesnoj zajednici Sovjak kod Gradiške danas su u upotrebu pušteni novoizgrađeni vodovod i dvije novasfaltirane dionice lokalnog puta, ukupne vrijednosti investicija oko 435.000 KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da su Gradska uprava i gradsko komunalno preduzeće „Vodovod“ za izgradnju vodovodne mreže u Sovjaku, učešćem u „MEG“ projektu, obezbjedili donaciju od Evropske komisije i UNDP-a od 285.000 KM.

„Veoma je važno da je i na tenderu za izvođenje radova najbolju ponudu dao gradiški „Vodovod“, što je takođe veoma važno. Mogu s ponosom da kažem da imamo najuređenije vodovodno komunalno preduzeće u regionu, koje je uspješno izgradilo sekundarnu vodovodnu mrežu dužine 15,1 kilometara i prepumpnu stanici, što će omogućiti priključak za oko 100 domaćinstava u ovom kraju“, rekao je Adžić.

On je naglasio da će novoizgrađeni vodovod i dvije asfaltirane dionice puta, dužine 1.000 i 700 metara, omogućiti mještanima Sovjaka da uz mnogo bolje infrastrukturne uslove ostanu na svojim poljoprivrednim gazdinstvima.

Adžić je naveo da je Gradska uprava u izgradnju ove dvije dionice puta uložila oko 150.000 KM.

„S ponosom mogu reći da smo u ove četiri godine mandata, svake godine, bila ona izborna ili ne, radili na stvaranja boljih uslova za građane i privrednike Gradiške, da omogućimo što bolje uslove života u gradu i ruralnim područjima, kao što je mjesna zajednica Sovjak. Ovdje imamo dosta mladih ljudi koji žele da ostanu da žive na svojim imanjima, a naša obaveza je da im omogućimo infrastrukturne uslove“, dodao je Adžić.

Direktor gradiškog „Vodovoda“ Sandro Zeničanin rekao je da je Sovjak bio jedina mjesna zajednica u ovom djelu Potkozarja koja nije bila obuhvaćena gradskom vodovodnom mrežom.

On je naveo da je radove na izgradnji mreže izvodilo ovo komunalno preduzeće i da su sve uspješno završili u roku, bez obzira što je lokacija daleko od vodoizvorišta i u trećoj visinskoj zoni.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Sovjak Ljubomir Soldat rekao je da vodovod i novi put mnogo znače mještanima, te zahvalio Gradskoj upravi, gradonačelniku Adžiću i preduzeću „Vodovod“.

„Mještani su do sada imali probleme da obezbjede dovoljne količine vode, a pravog riješenja nije bilo bez izgradnje vodovoda. Do sada je 60 domaćinstava potpisalo ugovore za priključak na vodovod, a nadam se da će ih biti i više“, istakao je Soldat, i dodao da su mještani bili obavezni da samo plate troškove priključka koji iznosi oko 700 KM.

On je naveo da je većina mještana manjim djelom učestvovala u finansiranju izgradnje navedenih dionica puta, te nagalsio da su sada riješena dva goruća problema u selu, koje do sada nije imalo dobru putnu infrastrukturu.

Mještanin Sovjaka Mihajlo Borjanović rekao je da je ovo mjesto do sada bilo zapostavljeno kada je u pitanju izgradnja infrastrukture, ali da su sada stvoreni mnogo bolji uslovi za mještane, te ljude koji žive u Gradišci, drugim gradovima i inostranstvu i povremeno dolaze na svoja seoska imanja.

Mještanin Mirko Raca naglasio je da su sa radošću dočekali da isti dan puštaju u upotrebu vodovod i novizgrađeni asfaltni put, te zahvalio svima koji su to omogućili.

Share With: