U izgradnju puta u Bereku i Cerovljanima uloženo 200.000 KM

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić pustio je danas u upotrebu novizgrađenu dionicu puta dužine 2.100 metara, koja spaja mjesne zajednice Berek i Cerovljani, a za čiju izgradnju je iz gradskog budžeta izdvojeno  više od 200.000 KM.

Adžić je rekao da je ovaj put povezan i sa dionicama lokalnih puteva koji su prethodnih godina asfaltirali u drugim susjednim mjesnim zajednicama, tako da će mještani svih ovih sela sada moći brže da dođu do regionalnog puta Nova Topola – Čatrnja i autoputa Gradiška – Banjaluka.

„Grad Gradiška završava sve projektne aktivnosti na izgradnji lokalnih puteva za ovu godinu i dokazuje da radi sve godine mandata aktuelne gradske vlasti i prepoznaje potrebe građana, pogotovo u ruralnim krajevima. Želimo da omogućimo bolje infrastrukturne uslove ljudima na selu i da oni ostanu da žive na svojim poljoprivrednim gazdinstvima“, naglasio je Adžić.

Mještanin Bereka Jovo Dragojević zahvalio je gradonačelniku Gradiške i Gradskoj upravi na realizaciji projekta izgradnje puta koji, kao je naveo, spaja Berek i susjedne mjesne zajednice sa regionalnim putem prema Novoj Topoli i aututoputu prema Banjaluci.

„Ovim putem svakodnevno sa svojim vozilima prolazi od 200 do 300 mještana iz sedam mjesnih zajednica“, dodao je Dragojević.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Cerovljani Novo Milanović naveo je da 1.500 metara novoizgrađenog puta prolazi kroz Cerovljane, a 600 metara kroz Berek.

„Put je veoma značajan i za mještane Turjaka, Jazovca, Kijevaca i Jurkovice“, rekao je Milanović, te zahvalio i mještanima koji su svojim doncijama učestvovali u izgradnji puta.

Učiteljica u područnom odjeljenju osnovne škole „Mladen Stojanović“ u Šimalovskoj Stojanka Majdanac da u ovu školu dolaze učenici iz šireg područja Cerovljana i susjednih mjesnih zajednica, te da će im izgradnja ovog puta olakšati put do škole.

M.Malešević

Share With: