У Градишци одржана презентација Јавног позива ЦМСР

Амбасада Републике Словеније у БиХ и Центар за међународну сарадњу и развој представили су данас у Културном центру Градишка јавни позив за суфинансирање развојних пројеката из буџета Владе Словеније.

Директор Центра за међународну сарадњу и развој Републике Словеније Дејан Прешичек рекао је да се Јавни позив односи на искорјењивање сиромаштва, смањење неједнакости и промоцију одрживог развоја. „Са Градом Градишка и градоначелником Зораном Аџићем и његовим тимом већ смо остварили  добру сарадњу. Ријеч је о добром партнеру са добрим пројектима, због чега смо поново овјде у Градишци“, истакао је Прешичек.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић изразио је задовољство данашњом презентацијом у Градишци што је, према његовим ријечима, резултат сарадње Градишке и Центра за међународну сарадњу и развој Владе Републике Словеније. Аџић је подсјетио да је, у оквиру те сарадње,  у завршној фази  реализација пројекта реконструкције јавне расвјете  који је Влада Републике Словеније суфинансирала са 820 000 еура.

„Други  значајан пројекат, који је са 650 000 еура подржан од стране Словеније,  јесте изградња соларне електране на водоизворишту у Жеравици  што ће допринијети економској независности КП „Водовод“ Градишка“, рекао је Аџић и захвалио Влади Словеније на сарадњи и подршци.

Презентацији Јавног позива ЦМСР, који је отворен до 19. јануара 2024. године, присуствовали су представници више градова и општина из Босне и Херцеговине.

С. Видовић

Share With: