Одржано дружење дјеце у Романовцима

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске поводом Дјечије недјеље организовало је данас дружење дјеце из Центра „Заштити ме“ из Бањалуке и вртића „Лептирић“ из Нове Тополе Јавне предшколске установе „Лепа Радић“ Градишка у кругу Коњичког клуба „Кентаур“ у Романовцима.

Стручни савјетник за односе с јавношћу у Министарству породице, омладине и спорта Мирела Вујатовић навела је да су у склопу обиљежавања дјечије недјеље под слоганом „Другарство чувајмо, љубав његујмо“ покушали да на практичан начин покажу шта то значи, кроз дружење, игру и боравак дјеце у природи.

 „Овим догађајем смо хтјели да научимо дјецу да поштују различитости, да воле друге и другачије и отворе своје срце. Они јесу мали људи великог срца и ми само треба да их подржимо да наставе тим путем“ рекла је Вујатовићева и  захвалила се Коњичком клубу „Кентаур“ и Шумама Републике Српске који су обезбједили простор и саднице те учинили дјеци овај дан лијепим и незаборавним.

Славица Кецман из Коњичког клуба „Кентаур“ навела је да су настојали да кроз своје активности дјеци пруже могућност за максималан развој. Кецман је нагласила да је Коњички клуб „Кентаур“ основан 2017. године и да у својој понуди има спортско јахање, школу јахања, рекреативно јахање и терапије уз помоћ коња са мултидисциплинарним тимом стручњака.

Након инклузивног дружења и терапијског јахања, дјеца су симболично посадила дрво пријатељства у складу са слоганом Дјечије недјеље „Другарство чувајмо, љубав његујмо“.

С.С.Ц.

Share With:
Open

close button