Top lista

Top lista za 04.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci uskoro sistem za daljinsko mjerenje potrošnje vode

Kompanija “M:tel” i Komunalno preduzeće “Vodovod” Gradiška potpisali su danas ugovor o realizaciji sistema za daljinsko mjerenje potrošnje vode kod krajnjih korisnika, što predstavlja jedan od prvih komercijalnih IoT /Internet of Things/ projekata u BiH.

Izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije “M:tel” Radmila Bojanić istakla je da je, nakon uspješno okončanog pilot-projekta, obezbijeđena sva neophodna infrastruktura na području koje obuhvata više od 400 potrošača preduzeća “Vodovod” u Gradišci.
Ona je rekla da se sistem zasniva na “Loravan” /LoRaWAN/ infrastrukturi, sertifikovanim vodomjerima, te aplikativnom dijelu koji omogućava jednostavan monitoring potrošnje i detekciju eventualnih fizičkih gubitaka.
“Naša kompanija aktivno učestvuje u procesu digitalne transformacije našeg društva. Izgradili smo `Loravan` infrastrukturu koja omogućava pružanje različitih IoT rješenja s ciljem optimizacije raznih poslovnih i životnih procesa, uštede energije i poboljšanja kvaliteta života”, navela je Bojanićeva.
Direktor “Vodovoda” Gradiška Sandro Zeničanin izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa “M:telom”, saopšteno je iz ove kompanije.
“Ovaj projekat omogućava kvalitetniji i pravovremen nadzor obuhvaćene vodovodne mreže, te niže troškove održavanja, kao i interakciju sa građanima”, rekao je Zeničanin.
Kompanija “M:tel” će ovaj projekat realizovati u saradnji sa kompanijom “Blicnet” Banjaluka, a ovo rješenje biće potpuno integrisano sa informacionim sistemom “Vodovoda” i omogućiće automatizovano obavještavanje korisnika o potrošnji i potencijalnim alarmima.

Share With: