U Gradišci obilježen Dan narcisa

Udruženje žena oboljelih od raka dojke „Narcis“ Gradiška danas je u centru grada simboličnom prodajom narcisa obilježilo Dane narcisa. Prikupljena sredstva u ovoj akciji namijenjena su podršci u radu ovog udruženja.

Dani narcisa su posvećeni buđenju i podizanju svijesti žena o potrebi pregleda radi ranog otkrivanja raka dojke prilikom čega postoji mogućnost izliječenja i do 90%, rekla je predsjednica ovog udruženja Svjetlana Kragulj.

„Na žalost, broj oboljelih od tumora dojke se iz godine u godinu sve više povećava i obolijevaju sve mlađe žene. Iz tih razloga najviše se vrše edukacije po školama. Prošle godine smo održali 23 predavanja u osnovnim i srednjim školama na području opština Gradiška, Srbac, Prijedor, Prnjavor i Kozarska Dubica. Cilj nam je da se u tom pubertetskom periodu probudi samosvijest o pregledima“, rekla je Kraguljeva.

Kraguljeva je najavila „Dane zdravlja“ u okviru kojih su obezbijedili 100 besplatnih mamografskih pregleda kroz projekat „Tink pink – zajedno smo jedno“. Besplatni pregledi će biti održani 18. i 19. aprila u Orahovi i Gornjim Podgradcima.

Share With: