U Gradišci jedno novozaraženo lice, troje preminulo

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virus korona je potvrđen kod 349 lica od 912 testiranih, a prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva, podaci su Instituta za javno zdravstvo.
Preminulo je 11 muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su po po tri osobe iz Banjaluke i Gradiške, dvije iz Mrkonjić Grada i po jedna iz Bijeljine, Sokoca, Novog Grada, Prijedora, Nevesinja, Pelagićeva, Novog Goražda, Rudog, Čelinca, Kozarske Dubice i Prnjavora.

Virus korona je potvrđen kod 68 lica iz Banjaluke, 50 iz Bijeljine, 21 iz Laktaša, 17 iz Nevesinja, po 15 iz Višegrada i Doboja, 14 iz Trebinja, po 12 iz Kneževa, Prijedora i Prnjavora, po 11 iz Ribnika i Foče, po devet iz Zvornika i Šipova, osam iz Kozarske Dubice, po sedam iz Bratunca, Kotor Varoša i Čajniča.

Po četiri lica su iz Milića, Novog Goražda, Rudog i Šekovića, po tri iz Stanara i Ugljevika, po dva iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Sokoca i Teslića i po jedno iz Berkovića, Broda, Gradiške, Dervente, Lopara, LJubinja, Modriče, Pala, Rogatice i Srebrenice.

Riječ je o 174 muškaraca i 175 žena, od kojih je 82 mlađe, 185 srednje i 82 starije životne dobi.

Na bolničkom liječenju u Republici Srpskoj je 745 lica, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske su 315, a u ostalim bolnicama 430 lica.

Na respiratoru je 74 lica, 40 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.918 lica.

Share With: