Obradović Popović jedna od brojnih žena na rukovodećim pozicijama

Na rukovodećim mjestima brojnih ustanova i preduzeća u Gradišci u poslednje vrijeme nalaze se uspješne žene, koje svojim angažmanom pozitivno utiču na društveno-politički život naše lokalne zajednice.

Jedna od njih je i v.d.direktora KP“Gradska čistoća“Gradiška, Renata Obradović Popović koja iza sebe ima bogato radno iskustvo, a aktivna je i u političkom i humanitarnom radu.

Gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške, Obradović Popović, po struci diplomirani inženjer tehnologije, istakla je da je radila u kompaniji „Marbo“ u Laktašima i to je, prema njenim riječima do sada, najdraži dio njene karijere koju je nastavila u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove gdje je radila kao republički zdravstveni inspektor.

Na funkciju v.d.direktora KP“Gradska čistoća“, izabrana je 1.juna ove godine.

“Zahvaljujući dobroj ekipi, mladim i iskusnim saradnicima, nadam se da ću realizovati zacrtane ciljeve“, istakla je Obradović Popović.

Obradović Popović je aktivna i u političkom životu našeg grada, a njen kvalitet na ovom polju prepoznat je nedavno kada je izabrana za predsjednicu Aktiva žena Gradske organizacije SNSD-a Gradiška.

„Cilj Aktiva, koji na području našeg grada ima 37 mjesnih organizacija, je da nastavi djelovanje u skladu sa Statutom i Programom rada SNSD-a i Aktiva žena SNSD-a Republike Srpske“, rekla je Obradović Popović i naglasila da će u narednom  periodu raditi na unapređenju položaja žena u društvu kroz stvaranje uslova za njihovo zapošljavanje, ekonomsku stabilnost i stambeno zbrinjavanje.

Govoreći o humanitarnom radu, Obradović Popović je istakla da je, kao predsjednica Skupštine Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška, veoma ponosna na rad ove organizacije i zalaganje svih njenih volontera i članova, posebno u proteklom periodu koji je bio obilježen pandemijom virusa korona.

Brojne planove i ciljeve koje je pred sebe postavila, vjeruje da će uspješno realizovati uz pomoć porodice koja je, kako je rekla,  njena najveća podrška i snaga.

S.Vidović

Share With: