Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci 8 lica prekršilo zabranu kretanja

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić u telefonskoj izjavi za Radio Gradišku potvrdio je da MUP Republike Srpske pa tako i Policijska uprava Gradiška sprovode mjere koje nalaže Repulički štab za vanredne situacije, a koje se prvenstveno odnose na ograničenje kretanja građana tokom policijskog časa od 20 do 05 časova te kontolu potpune zabrane kretanja za sva lica starija od 65 godina.

„Policijska uprava Gradiška trenutno obezbjeđuje karantin gdje se smještaju lica koja prelaze granični prelaz Gradiška i preduzimaju sve ostale mjere i aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u ovoj situaciji“, rekao je Škorić.

On je naveo da je u Gradišci do sada sankcionisano 8 lica, 6 u periodu od 20 do 05 časova i 2 lica starija od 65 godina koja su se kretala bez potrebne dozvole za kretanje.

„Tim licima je izdat prekršajni nalog u skladu sa zakonskim odredbama i izrečena je novčana kazna u iznosu od 500 KM“, rekao je Škorić i apelovao na građane da budu savjesni i odgovorni u cilju zaštite svog zdravlja i zdravlja drugih lica.

Škorić je stanje bezbjednosti ocjenio zadovoljavajućim podsjetivši da je Gradiška trenutno u nepovoljnoj situaciji jer većina građana koja ulaze u BiH ulaze na graničnom prelazu Gradiška, a teretni saobraćaj se odvija samo preko prelaza Gradiška i Šamac što znači pojačanu frekvenciju lica u Gradišci.

On je naveo da je takođe tokom marta u Gradišci evidentirano 70 ilegalnih miganata, a u protekla 24 časa 6 ilegalnih migranata koji su upućeni u centre u Sarajevu i Bihaću.

Škorić je istakao da je policija uključena u regulaciju saobraćaja teretnih vozila u Gradišci naglasivši da je blokada magistralnih puteva na području našeg grada stavljena pod kontrolu formiranjem kolone kamiona na auto-putu.

On je naglasio da će Policijska uprava Gradiška i u narednom periodu sprovoditi sve predviđene kontrole i pozvao građane da poštuju mjere republičkog i gradskog štaba i da prihvataju samo informacije zvaničnih institucija kako ne bi došlo do širenja neprovjerenih informacija i panike na društvenim mrežama zbog čega su u Gradišci kažnjena 3 lica.

Šalteri za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju vozila u Policijskoj upravi Gradiška rade

od 7 do 15 časova uz obavezno poštovanje preventivnih mjera u vezi širenja korona virusa.

Share With: