Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradska uprava Gradiška obezbjedila 300 higijensko-prehrambenih paketa

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić posjetio je danas Gradsku organizaciju Crvenog krsta Gradiška.

Adžić je rekao da je Gradska uprava Gradiška u saradnji sa Centrom za socijalni rad Gradiška, Udruženjem penzionera i savjetima mjesnih zajednica ocjenila stanje na prostoru Grada i donijela odluku da se za  lica starija od 65 godina koji nemaju bližih srodnika, a nalaze se u stanju socijalne potrebe, iz budžeta Grada izdvoji sredstva za nabavku 302 prehrambeno-higijenska paketa.

On je dodao da je vrijednost jednog paketa 40 KM, a korisnicima će biti distribuirani posredstvom Crvenog krsta.

Adžić je istakao da će pratiti situaciju i da je u planu podjela određenog broja zaštitnih maski najstarijoj populaciji građana i podsjetio da građani stariji od 65 godina, koji ne mogu da obave kupovinu osnovnih životnih namirnica i lijekova, mogu da se jave na besplatan broj 121 i broj Civilne zaštite 051/ 814-753.

„Imamo 60 volontera uključenih u 18 mjesnih zajednica koji su na uslugi građanima starijim od 65 godina kojima je potrebna pomoć“, istakao je Adžić i dodao da nastoje da budu na raspolaganju svim građanima grada Gradiška.

Sekretar Crvenog krsta Gradiška, Borko Dević rekao je da su volonteri Crvenog krsta organizovali prevoz i pakovanje paketa, a od danas su krenuli u distribuciju istih prema korisnicima.

 Dević je istakao da postoji povećana potreba za sredstvima za higijenu, rukavicama i zaštitnim maskama i pozvao privrednike koji su u mogućnosti da pomognu.

Jedan od volontera Đorđe Latinčić rekao je da se odazvao na poziv Crvenog krsta za volontiranje iz želje da pomogne građanima kojima je pomoć potrebna

Share With: