U Donjim Podgradcima asfaltirano 500 metara puta u zaseoku Barajša

Predstavnici gradskih vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem, posjetili su danas mještane u zaseoku Barajša u mjesnoj zajednici Donji Podgradci, gdje je tokom oktobra asfaltirano 500 metara lokalnog puta.

Adžić je rekao da se radi o polovini dionice puta koji spaja ovaj zaseok sa lokalnim putem u zaseoku Šor i regionalnim putem Vrbaška – Gornji Podgradci.

One je naveo da je za izgradnju ovog puta iz gradskog budžeta izdvojeno 53.000 KM, te da će Gradska uprava nastojati da asfaltiranje drugog dijela ove saobraćajnice završi naredne godine.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donji Podgradci Milenko Janković rekao je da u zaseoku Barajša živi oko 20 domaćinstava u da je, osim stvaranja boljih infrastrukturnih uslova za mještane, izgradnja ovog puta značajna jer su četiri borca iz ovog zaseoka dali svoje živote za Republiku Srpsku.

Mještanin Milanko Martić zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku Adžiću što su uvažili njihovu molbu da im se asfaltira put, te izrazio uvjerenje da će uz podršku gradskih vlasti i preostali dio puta biti završen.

„Struju i vodu imamo i sada smo dobili i put, koji nam mnogo znači“, dodao je Martić.

M. Malešević

 

Share With: