CKUD ”Lepa Radić” otvorio vrata nove kancelarije

Centralno kulturno umjetničko društvo „Lepa Radić“ otvorilo je vrata nove kancelarije koja se nalazi u Vidovdanskoj ulici u Gradišci.

Predsjednik CKUD ”Lepa Radić” Davor Simišić rekao je da je kancelarija u potpunosti opremljena tehnikom i namještajem putem projekata koje su sufinansirali Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i pokrajinskog vojvođanskog Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

“Na naše zadovoljstvo mi smo pojačali administrativni kapacitet i sad imamo adekvatan prostor u kojem možemo da čuvamo arhivu i održavamo sastanke i manje radionice” rekao je Simišić i dodao da ovo društvo djeluje na osam lokacija ističući da u gradskoj zoni radi u iznamljenom prostoru, a da im je značajan partner vrtić “Lepa Radić”  u čijim objektima se izvode probe.

Predsjednica Aktiva žena CKUD ”Lepa Radić” Dragana Stević istakla je da ovaj aktiv broji oko 30 žena koje su ujedno i rekreativke.

“Cilj nam je da pomažemo u realizaciji aktivnosti CKUD-a, a jedna od prvih aktivnosti koje smo dogovorili u ovim novim prostorijama  je formiranje Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi koji bi bio kruna naših humanitarnih akcija kojih je u ranijim periodu bilo veoma mnogo”, rekla je Stevićeva.

G.Vlainić

Share With: