Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Beogradu počeli ” Dani Gradiške”

Manifestacija “Dani Gradiške u Srbiji” počela je danas otvaranjem štanda Turističke organizacije Gradiška u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Na otvaranju je u umjetničkom dijela programa nastupila pjevačka grupa “Perla” Kulturno-umjetničkog društva “Kolovit” iz Gradiške, a kroz prezentacije su prikazani turistički i prirodni potencijali ovog grada u Republici Srpskoj.

Otvaranju štanda prisustvovalim su gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, predsjednik Skupštine Gradiške Milenko Pavlović, saradnik za kulturu i prosvjetu u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Borislav Maksimović.

Adžić je izjavio da će Gradiška kroz multimedijalne prezentacije i promotivne materijale predstaviti kulturno-istorijsku tradiciju i turističke potencijale radi promocije grada i privlačenja turista, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Manifestaciju organizuje Grad Gradiška u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom Gradiška, Zavičajnim muzejom Gradiška, Udruženjem likovnih umjetnika, Gradskim pozorištem i beogradskom opštinom Palilula, a uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Manifestacija će biti nastavljena večeras u Centru za kulturu “Vlada Divljan” u beogradskoj opštini Palilula, gdje će biti predstavljena gastronomija Lijevča polja i Potkozarja u organizaciji Turističke organizacije Gradiška.

Biće otvorene izložba grafika “Gradiška nekad i sad” Borislava Šokčevića i likovna izložba “15 godina rada Gradiške kolonije” u organizaciji Zavičajnog muzeja Gradiška i Udruženja likovnih umjetnika Gradiška.

Nastupiće i djevojačka pjevačka grupe Perla KUD-a “Kolovit”, a predstaviće se i Gradsko pozorište Gradiška sa predstavom “LJubav”.

Za sutra od 11.00 časova predviđena je prezentacija turističke ponude na štandu u Knez Mihailovoj pet, a u 19.00 čaosva u Skupštini grada Beograda biće otvorena izložba i promovisan album “Građanska Gradiška”, u kojem je opisan ovaj grad u periodu od 1914. do 1941. godine, kada je nosio sinonim “Mali Beograd”

Share With: