Црвени крст Градишка од сада Градска организација Црвеног крста Градишка

На редовној сједници Скупштине Општинске организације Црвеног крста Градишка која је одржана јуче између осталог усвојена је Одлука о промјени назива и пререгистрацији Општинске у Градску оранизацију Црвеног крста.

Предсједница Градске организације Црвеног крста, Рената Обрадовић Поповић, рекла је да је задовољна радом новог сазива Скупштине.

„Сви чланови Скупштине раде волонтерски и сви су укључени у активности у својим школама или мјесним организацијама“, навела је Обрадовић Поповић и додала да су посебно задовољни радом подмладка који на разним такмичењима осваја награде.

Она је истакла да су посебно задовољни и срећни што је Општинска организација постала Градска организација Црвеног Крста Градишка.

Секретар Градске организације Црвеног крста Градишка, Борко Девић, истакао је да тренутно завршавају активности у оквиру Недјеље Црвеног крста, да и даље обилазе социјално-угрожене категорије становништва и да је у наредном периоду предвиђен обилазак дјеце са сметњама у развоју у одјељењу Основне школе „Васа Чубриловић“.

Девић је навео да их очекују редовне активности у току календарске године, од обиљежавања Дјечије недјеље, Дана старих, обиљежавања Програма опасности од мина и друге активности.

Он је подсјетио да се Клуб младих Црвеног крста Градишка пласирао на Републичко такмичење из прве помоћи које ће бити одржано 8. јуна у Палама.

Девић је нагласио да ће 8. јуна бити организовано дружење добровољних давалаца крви у Доњим Подградцима и позвао све добровољне даваоце да учествују у овој манифестацији.

На данашњој сједници усвојен је и Статут Градске организације, финансијски Извјештај и Извјештај о раду за прошлу годину, као и Програм рада и финансијски Извјештај за 2019. годину и друга питања.

Share With: