Treći polumaraton uspješno završen

Martin Ocepek iz Slovenije pobjednik je trećeg gradiškog polumaratona na 21 kilometar u muškoj konkurenciji, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Amela Trožić iz Sarajeva.

U sertifikovanoj stazi na 10 kilometara najbrža je bila Antonija Demartini iz BiH u ženskoj i Goran Ugrčić iz Požege u muškoj konkurenciji.

U trci na 5 kilometara najbolja je bila Slađana Tomaš iz Banjaluke u ženskoj i Nikola Vasković iz Vlasenice u muškoj konkurenciji.

Direktor gradiškog maratona, Dejan Jakeljić rekao je da je u trci na 5, 10 i 21 kilometar učestvovalo 320 učesnika iz zemalja bivše Jugoslavije, Čilea, Velike Britanije, Švedske, Austrije, Bugarske i Ukrajine.

Treći gradiški polumaraton otvorio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti gradske uprave Gradiška, Davor Glišić, koji je rekao da je gradiški polumaraton prerastao u tradiciju.

“Ovakva sportska manifestacija je trebala našem gradu s obzirom da Gradiška broji oko 80 registrovanih sportskih organizacija koje djeluju na području grada”, rekao je Glišić i naglasio da će Grad Gradiška i ubuduće podržavati ovakve sportske manifestacije koje na pozitivan način promovišu sport, naš grad i zdrav način života.

Glišić je dodao da je Atlestko-rekretativni klub Gradiška, organizator polumaratona, uvršten u budžet kroz redovno finansiranje.

U trci na 1 kilometar učestvovalo je 150 djece. Najuspješnija u ženskoj konkurenciji bila je Jovana Radulović, članica Atletsko-rekreativnog kluba Prnjavor, a u muškoj konkurenciji Ermin Beganović iz Krajišnika.

Share With: