Торбица: Стање безбједности на подручју ПУ Градишка задовољавајуће

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у мјесецу јулу ове године евидентирано је 35 кривичних дјела, два мање у односу на исти период  претходне године, а укупно је расвијетљено 37 кривичних дјела, јер су расвјетљена и два из ранијег периода, изјавио је начелник ове управе Слободан Торбица.

Торбица је, на редовној конференцији за новинаре, навео да су евидентирана 32 нарушавања јавног реда и мира, односно 5 нарушавања мање у односу на јул претходне године.

Према његовим ријечима, у јулу је евидентирано 60 саобраћајних незгода, три више него прошле године у истом периоду, али није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.

Торбица је оцијенио да је стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка задовољавајуће, наводећи да у јулу није било евидентираних миграната, док је у истом периоду прошле године евидентирано 127).

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић  истакао је да су, од укупно 35 кривичних дјела, евидентирана 34 дјела из области општег криминалитета и једно из области безбједности саобраћаја.

„У посматраном периоду  евидентирано је 14 кривичних дјела против имовине што је за два дјела мање у односу на исти период претходне године, а укупно је расвијетљено 16 кривичних дјела, јер су расвјетљена и 2 кривична дјела из ранијег периода“, додао је Мишетић.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић  је истакао да је у извјештајном периоду евидентирано 39 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за шест прекршаја мање у односу на исти период претходне године, а који су санкционисани са подношењем три захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 42 прекршајна налога.

Прекршаје је починило 48 лица, међу којима је 1 малољетник и  14 повратника.

Трифковић је навео су, у евидентираних је 60 саобраћајних незгода, четири лица су задобила тешке, а 19 лица лаке тјелесне повреде.

„Из области безбједности саобраћаја укупно су евидентирана 882 прекршаја, а који су санкционисана са подношењем 16 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 779 прекршајних налога. Из саобраћаја је искључено 147 возача, од којих су 124 возача  искључена због вожње под утицајем алкохола“, навео је Трифковић

Из Полицијске управе су нагласили да ће у наредним данима предузети све потребне активности у циљу заштите најмлађих учесника у саобраћају с обзиром да почиње нова школска година, када је повећано присуство дјеце у саобраћају.

Апеловали су на све возаче на максимални опрез у вожњи, нарочито у близини школских објеката, а родитељи да дјецу подсјете на основна правила понашања у саобраћају, као и на посљедице које могу наступити у случају непоштовања саобраћајних правила и прописа.

М.Малешевић

Share With: