Током викенда одузета два аутомобила

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка током протеклог викенда одузели су два путничка аутомобила.

У Брестовчини полицијски службеници покушали су зауставити путнички аутомобил марке ,,Peugeot 307“, али се он није зауставио. Недуго затим, брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника, аутомобил је уочен на паркингу бензинске пумпе те је извршеном контролом утврђено да је возилом управљало лице иницијала М.Л. из Градишке које је  управљало возилом прије стицања права на управљање и које је одбило да се подвргне тесту утврђивања присуства алкохола у организму. На основу извршених провјера у Регистру новчаних казни, утврђено је да је лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја из области безбједности саобраћаја, те да има дуг у износу од 9,350 КМ.

У суботу у Новај Топола, полицијске службеници зауставили су и контролисали путнички аутомобил марке ,,Pasat“ којим је управљало лице M.Т. из Бања Луке.

Извршеном контролом, утврђено је да је лице управљало возилом под утицајем алкохола у организму, а прије стицања права на управљање, те на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни, утврђено је да лице има дуг у износу од 1178,50 КМ.

Полицијски службеници су привремено одузели путничке аутомобиле, а против лица М.Л. и М.Т. ће бити поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

Share With: