Istaknuti rezultati rada granične policije Gradiška

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška, uz redovne aktivnosti kontrole granice, ostvaruju značajne rezultate rada u borbi protiv prekograničnog kriminala, te da je najvažnije kontinuirano raditi na sprečavanju i otkrivanju svih vidova prekograničnog kriminala.
Galić se, u okviru redovnih posjeta terenskim kancelarijama, sastao sa komandirom Jedinice granične policije Gradiška Igorom Kajtezom, sa kojim je razgovarao o rezultatima rada ove jedinice, kao i trenutnim aktivnostima koje sprovode njeni pripadnici.

Jedinica Granične policije Gradiška u svojoj zoni odgovornosti ima tri Međunarodna granična prelaza te operativno pokriva granicu BiH u dužini od 160 kilometara prema Hrvatskoj, odnosno prema EU.

Ona je među vodećim jedinicama po broju ostvarenog prometa vozila i lica preko graničnih prelaza i konstantno ostvaruje značajne rezultate po svim segmentima rada, posebno iz područja kriminaliteta, kao i potražne djelatnosti.

Za devet mjeseci ove godine, otkriveno je više od 20 krivičnih djela, a po potražnoj djelatnosti pronađeno je više od 200 lica, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Share With: