Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Tea Kovačević do sada osvojila 50 pehara

Mlada teniserka Tea Kovačević iz Gradiške osvojila je do sada 50 pehara, uključujući i posljednji zlatni pehar na turniru „Little Mo“ na Floridi koji je osvojila 11. decembra.

Gostujući u programu Radio Gradiške Tea je rekla da je iznimno srećna zbog osvajanja turnira „Little Mo“ u Americi.

„Imala sam pet mečeva i izgubila samo četiri gema. Mečevi su bili jaki, trudile su se protivnice, ali ja sam se trudila više“, rekla je Tea i navela da je igrala agresivno i pametno slušajući trenera da je napad najbolja odbrana.

Ona je navela da joj učešće na ovom svjetski poznatom turniru znači mnogo,  a kako kaže sprijateljila se sa takmičarkama iz Kanade.

Tea se zahvalila svima na podršci, porodici, prijateljima, gradonačelniku Gradiške, a posebno drugarima iz Osnovne škole „Vasa Čubrilović“.

Tein otac i trener Marko Kovačević, naveo je da je kruna njene dosadašnje karijere osvajanje najprestižnijeg turnira na svijetu za mlađe juniore u SAD-u.

„Taj rezultat koji smo napravili se još nije desio, što su nam potvrdili organizatori. Niko nije u pet jakih mečeva izgubio samo četiri gema, niti je ostvario takav rezultat u finalu“, naveo je Kovačević i dodao da je Tea bila dobro pripremljena.

On je istakao da se Tea lako prilagodila, pokazala da ne podliježe pritisku i da je spremna za vrhunske rezultate.

Osim prijema kod gradonačelnika Zorana Adžića dobili su poziv za prijem kod ministra porodice omladine i sporta Republike Srpske Sonje Davidović kao i poziv za prijem kod predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Naredni turnir očekuje ih sljedećeg vikenda u Zagrebu.

Share With: