Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

OTVOREN “ZIMSKI GRAD”: Građani Gradiške dočekali Teu Kovačević i uživali uz „Amadeus bend“

U Gradišci je večeras uz koncert popularne grupe „Amedeus bend“ otvorena manifestcija „Gradiška zima 2019/2020“.

Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i mlada gradiška teniserka Tea Kovačević koja je 11. decembra osvojila jedan od najprestižnijih svjetskih turnira za djecu do 10 godina „Mala Mo“ na Floridi, što je njen najveći uspjeh u karijeri, ali i jedan od najvećih uspjeha gradiškog sporta.

Obzirom da je Tea sinoć doputovala iz Majamija, Gradska uprava Gradiška odlučila je da joj organizuje doček u okviru otvaranja „Zimskog grad“.

Gradonačelnik Adžić je rekao da će u narednih mjesec dana građani moći da uživaju u čaroliji i „Zimskom gradu“ i brojnim manifestacijama.

„Ova manifestacija postaje brend Gradiške, a Gradska uprava će uvijek nastojati da se uvode novi sadržaji“, rekao je Adžić i zahvalio sponzorima.

On je naglasio da je ove veče postalo i posebno po tome što je Gradiška dočekala svoju malu tenisku šampionku, naglasivši da većina ljudi još nije ni svjesna koliki je ona sportski rezultat napravila i da je možda i buduća broj jedan u svjetskom tenisu.

„Htjeli smo da je dočekamo ovdje na otvorenom, pred brojnim građanima, a sutra ćemo joj prirediti i prijem u Gradskoj upravi“, dodao je Adžić.

Tea je zahvalila svim građanima Gradiške na dočeku i naglasila da joj je cilj da bude najbolja svjetska teniserka.

Ona je istakla da je pobjeda na turniru „Mala Mo“ i za nju bila iznenađenje, posebno jer je u pet mečeva izgubila samo četiri gema.

Njen otac i trener Marko Kovačević rekao je da im mnogo znači ovaj doček i da je to podstrek da i dalje Gradišku prestavljaju u najboljem svjetlu.

On je naglasio da je Tea osvojila najprestižniji turnir za mlađe juniore na svijetu, ostvarivši ubjedljive pobjede protiv najboljih mladih teniserki iz SAD-a i drugih svjetskih zemalja, gdje je se tenis trenira i igra na vrhunskomk nivou.

Kovačević je istako da se ovim rezultatom treba da diči cijela Republika Srpska, a da će se Tea i on truditi da svake godine u Gradišku donose ovakve trofeje.

On je zahvalio gradonačelniku Gradiške i sponzorima koji su im pomogli da otputuju na turnir.

U ambijentu „Zimskog grada“, na vanjskoj pozornici i na platou ispred gradiškog Kulturnog centra, do 14. januara biće organizovani brojni sadržaji zabavnog, kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera, a posjetioci mogu da uživaju i u klizalištu.

Direktor Turističke organizacije Gradiška Miloš Vujinić naveo je da će doček Dječije nove godine biti organizovan 29. decembra od 11 časova uz koncert Dječijeg hora „Vrapčići“ iz Banjaluke i popularnog animatora „Fazonka“.

„Doček Nove godine 31. decembra uz nastup gradiškog rok benda „Tripl šot“ i di-džeja počeće u 20 časova i 30 minuta. Za doček Pravoslavne nove godine 13. januara 2020. godine u Gradišci će nastupiti grupa Galija, a koncert počinje u 22 časa“, dodao je Vujinić.

Manifestaciju „Gradiška zima“ organiziju Gradska uprava i Turistička organizacija Gradiška u saradnju sa drugim ustanovama i brojnim sponzorima.

Share With: