Свјетски дан телевизије (АУДИО)

Уједињене нације су 1996. године донијеле одлуку да ће 21. новембар бити Свјетски дан телевизије, јер је тада одржан први Свјетски телевизијски форум на којем су се окупиле кључне медијске личности како би говориле о порасту значаја телевизије.Рijеч телевизија је први пут употребљена 1900. године, на међународном конгресу у Паризу, у дијелу Електрична телевизија. Недуго затим један француски библиотекар је групишући радове који су се односили на електрично преношење слика на даљину такође искористио израз телевизија.

Колико је данас важна  улога телевизије у локалној заједници разговорали смо са уредницом ТВ Градишка Сањом Суботић Цумбо. Према ријечима Цумбе телевизија је сложенији и комплекснији медиј у односу на радио, због ангажовања већег броја људи који раде на припреми и реализацији програма али и због визуелног ефекта.

ТВ Градишка је почела са радом у априлу 2022 године и према ријечима уреднице Сање Суботић Цумбо задовољна је са досадашњим радом и емитовањем садржаја у програму ,али да је поносна на емисије   из властите продукције. Цумбо је најавила да све гледаоце очекују нови серијал емисија   посвећен завичајним писцима.

Софија Малиш

Share With: