Svečano otvoren Četvrti međunarodni turnir “JUVENTA SPORT Stars Kup 2019.”

Četvrti međunarodni dvodnevni turnir “JUVENTA SPORT Stars Kup 2019.” koji organizuje Fudbalski klub “Stars” Gradiška svečano je otvoren danas na terenu Sportskog centra Omladinskog fudbalskog kluba Omladinac u Brestovčini.

Turnir je otvorio predsjednik Skupštine grada Gradiška Milenko Pavlović koji je rekao da Gradska uprava podržava  sve sportske manifestacije naročito tipa kao što je “Stars kup” koji okuplja preko 1000 dječaka iz čitave regije jer se iz ovakvih manifestacija rađaju novi sportisti ali i nosioci društva.

Direktor Fudbalskog kluba “Stars”, Saša Raca rekao je da se danas igraju utakmice kategorije igrača 2007-og i 2009-og godišta i istakao da su se na turnir odazvale ekipe iz svih najavljenih 36 klubova.

Raca je dodao da će sutra, 19. maja biti  odigrane utakmice u kategoriji igrača 2008-og i 2010-og godišta, a da je zatvaranje turnira planirano u 19 časova i 30 minuta.

“Osnovni cilj Četvrtog međunarodnog turnir “JUVENTA SPORT Stars Kup 2019.”  je promocija kluba i grada kao i druženje djece, a na drugom mjestu je ko će osvojiti nagradu” rekao je Raca.

Na turniru ove godine nastupiće ekipe zvučnih imena a među njima je i “Crvena zvezda” iz Beograda. Trener ovog kluba Uroš Urošević rekao je da tri godine učestvuju na “Stars kupu”  i da na turnirima koje “Crvena zvezda” obilazi, ekipe odmjeravaju snage sa drugima ali i da prepoznaju mlade talente kojima nude saradnju. Tako su od prošlog mjeseca u “Crvenoj zvezdi” počela igrati dva mlada fudbalera Starsa, Dušan Petrović i Dragan Pejić.

Dušan Petrović u Starsu je šest i po godina i kako kaže pošto se pokazao dobar na turnirima Zvezda ga je prepoznala i pozvala da igra za njih. Do sad je za “Crvenu zvezdu” nastupio na dva turnira.

Dragan Pejić u Starsu trenira sedam godina i ne krije zadovoljstvo što od skoro nastupa u timu Zvezde. On je dodao da je prošle godine bio najbolji igrač “Stars kupa 2018” i izrazio nadu da će i ove godine ponoviti uspjeh.

Ove godine turniru je značajnu podršku pružila kompanija Juventa Sport  koja je uz pomoć renomiranog brenda ADIDAS obezbjedila lopte sa kojima će biti odigrane utakmice na Juventa Sport Stars Kupu.

Share With: